• Referat af generalforsamling 2021

  Referat af generalforsamling 2021

  Læs mere...
 • Nyt DFU

  Ny DFU bestyrelse

  Læs mere...
 • Medlemslisten er opdateret

  Check venligst dine oplysninger.

  Læs mere...

Udvisning og fordelsregel

15557 2 Posts 1543 Karma
Administrator
15557 posted this 11 marts 2013

Angriber1 står med ryggen til forsvarende mål og er i boldbesiddelse. Fra en medspiller bliver der råbt "lille ryg". Angriber1 spiller nu bolden til angriber2 som ikke er offside. Angriber2 har derefeter en oplagt scoringsmulighed idet han er helt fri, midt for målet og ca 15 meter fra mållinien. Imidlertid kommer forsvaren "flyvende" og tackler angriber1 (som jo ikke længere har bolden) bagfra og uden mulighed for at spille bolden. Denne forseelse er til rødt kort, ingen tvivl om det, men....

Hvis jeg fløjter fratager jeg angriber2 fordelen (oplagt scoeringsmulighed).
Hvis jeg ikke fløjter, men fortæller forsvaren at han bliver udvist ved næste spilstop, så er der to muligheder:

1. scoring,eller andet spilstop, og udvisning
2. redning fra målmanden hvor der ikke er spilstop.

Hvis 2. mulighed er tilfældet kan forsvaren jo gøre lige hvad der passer ham indtil spilstoppet bliver en realitet. Her tænker jeg på at han kan med overlæg skade andre spillere "gratis". Jeg har som dommer så muligheden for at indberette hvad pågældene spiller lavede af svinestreger fra udvisningstidspunktet og til den reelle udvisning finder sted, og derved får han jo karantæne som fortjent. Den eneste der taber i den retning er de spillere han evt. når at skade.

Så er mit spørgsmål blot: Er det "prisen" for fordelsreglen eller er det andre muligheder?

0
15557 2 Posts 1543 Karma
Administrator
15557 posted this 11 marts 2013

En spiller, der begår "vold/voldsom adfærd" bør udvises straks !!

- Hvis dommeren undtagelsesvist benytter fordelsreglen i en sådan situation, må det være, fordi bolden faktisk er "på vej i mål".

- Hvis fordelsreglen er benyttet af dommeren, har dommeren samtidig afskåret sig fra (efter udløbet af de i loven nævnte "umiddelbare" 2-3 sekunder) at dømme for den pågældende forseelse (friispark / straffespark). MEN dommeren har ikke afskåret sig fra at tildele en "personlig straf" (advarsel/udvisning) ved næste naturlige standsning i spillet.

- Og så er mit modspørgsmål: Hvorfor vil du "fortælle" en spiller, som står til en udvisning, at dette er tilfældet ?? Ved en advarsel har det mening, fordi vi så kan bruge det som "retsgrundlag" til at udvise ham, hvis han laver noget "mere" - men en udvist spiller skal jo ikke have flere "chancer til at forbedre sig" - han skal bare udvises !!

- Og så til slut: Du har helt ret i, at enhver forseelse efter den, der "koster" udvisningen skal indberettes og være med til at forlænge en eventuel karantæne - ligesom en efterfølgende utilbørlig / usportslig optræden kan være med til at "sværte" den pågældende spiller og forlænge en karantæne.

0
nForum v1.5 powered by Umbraco, built by n3o
© Debatten 2022