• Referat af generalforsamling 2021

  Referat af generalforsamling 2021

  Læs mere...
 • Nyt DFU

  Ny DFU bestyrelse

  Læs mere...
 • Medlemslisten er opdateret

  Check venligst dine oplysninger.

  Læs mere...

Indskifter med smykker

15557 2 Posts 1543 Karma
Administrator
15557 posted this 11 marts 2013

Hold A vil lave en udskiftning, og da den nye spiller kommer ind til kampens dommer har han ikke fjernet sin halskæde, dommeren sender spiller ud igen, og sætter spillet i gang. 
1 min. efter kalder han spilleren ind uden at spillet har været stoppet, og spillet stadig i gang, ligesom man ser når en spiller har været ude til behandling, og vil ind igen. 
  
Her vil jeg høre om det ikke er dommers opgave at se efter om spiller har fjernet sin halskæde inden han indtræder på banen og kan han godt sende en spiller ind bare ved at vinke ham ind når det er en ny spiller som ikke har været inde. 
  
Hvis man læser SBU regler står der. 
Det er spillernes ansvar at smykker er fjernet inden kampen, og konstaterer dommeren under kampen, at en spiller bærer et eller flere farlige smykker koster dette et gult kort, hvilket i SBU-kampe er ensbetydende med en tidsbegrænset udvisning på 10 minutter. 
  
Skal denne spiller ikke have et gult kort. 
Godt nok står der farlige smykker, men hvis dommeren vil have halskæden væk må det jo være et farligt smykke.

0
15557 2 Posts 1543 Karma
Administrator
15557 posted this 11 marts 2013

ALLE "smykker" skal fjernes inden man begynder at spille fodbold - smykker eller gummi- og læderarmbånd bærer man til "fest" - dog tillades i et vist omfang glatte vielsesringe. - Det fremgår af fodboldlovens "danske afgørelser" til § 4.
 
Samtidig pålægges det dommeren - i kampe, hvor der ikke inden kampen foretages eftersyn af udstyr mv. - at han inden kampen (ved lodtrækningen) gør begge anførere opmærksom på, at smykker skal være fjernet inden kampens begyndelse, idet der ellers vil falde advarsel. Det er så deres opgave at videregive det til alle holdets spillere - også udskiftningsspillerne. 
Så der må være en af to, der har svigtet sin opgave her.
 
Så principielt har du ret i, at der i denne situation bør falde en advarsel. Du har også ret i, at dommeren ikke "bare" kan vinke en spiller, der er sendt uden for for at rette udstyr, ind på banen. - Dette gælder kun en skadet spiller, som du skriver.
En skadet spiller, der er færdigbehandlet, kan vinkes ind over sidelinierne under spillet. Hvis spillet er stoppet kan han også komme ind over mållinierne. (Ved blødninger bør det dog sikres, at blødningen virkelig er standset)

0
nForum v1.5 powered by Umbraco, built by n3o
© Debatten 2022